Publicat 11/03/2015 13:55

Experts internacionals en cirurgia mamària se citen al Barcelona Breast Meeting 2015

Angelina Jolie
GETTY

BARCELONA, 11 març (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Sant Pau de Barcelona alberga de l'11 al 13 de març el Barcelona Breast Meeting 2015, una cita en la qual experts internacionals debatran i compartiran el seu coneixement sobre les últimes tècniques de cirurgia mamària.

Es tracta d'un dels congressos científics en cirurgia mamària més consolidats, i pretén enfortir un enfocament multidisciplinari --entre senòlegs i cirurgians plàstics-- sobre l'oncologia quirúrgica, la reconstrucció mamària i la cirurgia estètica de mama.

El director del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital Sant Pau i de l'Hospital del Mar, Jaume Masià, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que la reunió posarà especial èmfasi en la cirurgia profilàctica, aquella que amputa les mames per prevenir l'aparició del càncer.

"L'EFECTE ANGELINA JOLIE"

Masià ha assenyalat que en una de les conferències es parlarà de "l'efecte Angelina Jolie", que va anunciar fa uns mesos que s'havia sotmès a una cirurgia profilàctica, la qual cosa segons el doctor ha animat moltes dones a perdre la por a l'estudi genètic.

En aquest sentit, Masià ha dit que hi ha hagut un 30% més de consultes per sotmetre's a aquesta cirurgia després que Jolie expliqués el seu cas, i que en els últims cinc anys s'ha quadruplicat el nombre de mastectomies profilàctiques.

El doctor ha recordat que la decisió de sotmetre's a una operació d'aquest tipus és de la pacient i que encara que el risc de sofrir un càncer de mama es redueix entre un 90 i 94%, aquest perill no desapareix per complet.

LA CIRURGIA IMMEDIATA I LA DIFERIDA

Mentre que en aquesta cirurgia les llistes d'espera ronden entre els tres i sis mesos, en els casos en què el tumor està actiu la pacient és operada en menys de quatre setmanes, i en reconstruccions diferides --amb pacients que han superat un càncer de mama-- l'espera pot superar l'any.

Masià ha destacat que s'ha de tendir a una cirurgia immediata --operació que ha augmentat en els últims anys i que avui dia suposa el 50% de les cirurgies mamàries--, i que la mastectomia diferida es dirigeix, sobretot, a dones que al seu moment no van tenir la possibilitat de sotmetre's a una reconstrucció.

El doctor també ha explicat que la tècnica que utilitza l'Hospital Sant Pau des de fa any i mig --sense tallar el múscul-- permet mastectomies menys radicals i més anatòmiques, i que ha aconseguit reduir el dolor postoperatori, un contorn més natural del pit i que no hi hagi disfunció muscular ni deformitats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés