Publicat 17/05/2019 19:02

Experts indiquen que les agressions sexuals grupals són més violentes i amb més seqüeles

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

Les agressions sexuals en grup són més violentes que les individuals i les seves seqüeles més greus i persistents, segons experts reunits en la jornada 'Desafiaments forenses i criminolgics davant les noves formes d'agressió sexual en grup', organitzada pel Mster Universitari en Psicopatologia Legal, Forense i Criminolgica d'UIC Barcelona.

En un comunicat aquest divendres, UIC Barcelona ha informat que criminlegs, advocats, psiclegs i mdics forenses han analitzat aquest tipus d'agressions i han destacat que la resistncia de les víctimes és menor davant violacions grupals.

El metge forense de l'Institut de Medicina Legal i Cincies Forenses de Catalunya ngel Cuquerella ha detallat que les agressions de joves en grup impliquen un major grau de violncia i ha assenyalat que les víctimes de més edat pateixen actes més violents.

A més, ha definit el perfil de l'agressor sexual en grup, d'acord en un estudi del 2016: joves d'entre 20 i 25 anys amb parella --només un 11% no té-- i que no coneix la víctima, un 54% havia consumit alcohol abans de realitzar l'agressió i un 48% havia consumit drogues, mentre que un 21% havia emprat un arma per intimidar la víctima.

Cuquellera també ha apuntat que la víctima acostuma mostrar "escassa resistncia" i, al moment de l'agressió, la meitat havia consumit alcohol i un 31% havia pres drogues recentment.

La investigadora del Grup d'Estudis Avanats en Violncia Marian Martínez ha explicat que a Espanya un 22,5% de persones de més de 14 anys que responen enquestes de victimització indiquen haver patit alguna vegada abusos o agressions sexuals.

Martínez també ha apuntat que la reincidncia dels agressors sexuals se situa al voltant del 20% i ha destacat que es tracta d'una taxa "molt menor que la mostrada per altres categories delictives com els delictes violents, contra la propietat o per trfic de drogues, amb una taxa que pot oscillar entre el 20 i el 60%".

I ha destacat els programes de tractament que es duen a terme a la presó, perqu segons alguns estudis "s'aconsegueix rebaixar la taxa de reincidncia al 4%".

En la jornada, que aquest any ha estat la quarta edició, també han participat l'advocat penalista i soci a Molins & Parés, Marc Molins, i el psicleg forense de la UB, Ismael Loinaz.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés