Publicat 21/04/2015 16:37

Experts destaquen que el colesterol augmenta el risc de diabetis

Comida rápida
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

El colesterol de la dieta incrementa el risc de desenvolupar diabetis, segons han destacat aquest dimarts els experts reunits a la sessió científica 'Lípids, nutrició i salut', celebrada a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya amb la col·laboració de l'Acadèmia Espanyola de la Nutrició (AEN) i Coca-Cola España.

Els experts també han abordat altres temes d'interès, com les al·legacions relacionades amb els aliments funcionals a l'àrea cardiovascular, els models animals a l'estudi de la dieta, el metabolisme lipídic i el paper dels àcids grassos omega-3, han informat els organitzadors en un comunicat.

L'expert de la Unitat de Lípids del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Clínic de Barcelona Emili Ros ha subratllat que tradicionalment s'ha aconsellat limitar el colesterol dietètic per tractar el colesterol alt i prevenir el risc cardiovascular "a causa de l'associació directa entre el colesterol circulant i les taxes de malalties cardiovasculars".

El catedràtic emèrit de Fisiologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) Ramón Segura ha destacat el paper que desenvolupa l'omega-3 com a protector en front de malalties del sistema cardiovascular i en l'estructura i funcionament del sistema nerviós.

ALIMENTS FUNCIONALS

Per la seva banda, l'expert de la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Jordi Salas ha apuntat que "es pot esperar que en un futur més o menys pròxim els requisits sobre els aliments funcionals s'incrementin".

A més, el catedràtic de Fisiologia de l'Institut de Nutrició i Tecnologia dels Aliments (INYTA) de la Universitat de Granada Emilio Martínez de Victoria ha detallat que l'elecció d'un model animal per a l'extrapolació a la clínica humana "ha de tenir en compte les diferències i les semblances en el metabolisme lipídic entre l'espècie model i els humans, les conseqüències patològiques i clíniques durant el desenvolupament temporal de la malaltia i el tipus de dieta, entre d'altres".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés