Publicat 06/10/2014 16:20

Experts en Alzheimer es pregunten a Barcelona per què fracassen el 99,6% d'assajos clínics

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Pasqual Maragall va organitzar divendres a Barcelona el simposi 'Ethical of Future Alzheimer's Disease Clinical Research', amb l'objectiu que els més grans experts internacionals reflexionin sobre els reptes de la malaltia, entre els quals destaquen el fracàs del 99,6% dels assajos clínics i la manifestació silenciosa de la varietat més comú.

La trobada ha comptat amb destacats científics internacionals com Reisa Sperling, John Morris i Craig Ritchie, i representants d'agències reguladores, com la FDA americana i la EMA europea, així com representants de farmacèutiques i de les principals associacions de pacients, ha informat aquest dilluns la fundació en un comunicat.

Durant la trobada, han posat de relleu la importància dels assajos clínics preventius i la possible efectivitat dels fàrmacs contra l'Alzheimer si s'administren anys abans de la seva aparició, i han incidit en la necessitat de potenciar aquest tipus d'estratègies tot i que siguin més costoses.

"Aquests assajos obren un ventall de preguntes de tipus ètic que necessiten resposta, com per exemple fins a quin punt és raonable exposar a persones sense símptomes", ha valorat el director científic de la fundació i organitzador de la jornada, José Luis Molinuevo, que ha advocat per crear un protocol consensuat que permeti reduir aquest tipus de debats.

Per la seva banda, el director general de la fundació, Jordi Camí, ha adoptat el compromís de "seguir avançant en la recerca de respostes", i ha destacat la importància d'establir metodologies i regles clares per concentrar tots els esforços en la troballa d'un tractament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés