Publicat 20/8/2019 19:07:15 +02:00CET

Un expert creu que la síndrome postvacacional dels menors pot estar generada pels pares

L'Universitat Abat Oliba (UAO)
UAO - Archivo

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El psicopedagog i professor de Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) Ramón Novella ha assegurat aquest dimarts que moltes vegades la síndrome postvacances dels nens "està generada pels seus pares".

Ha assegurat que els menors porten amb millor tarannà la 'tornada al col·le' que els pares la tornada a l'oficina, perquè la relacionen amb un retrobament amb els amics, ha informat la UAO CEU en un comunicat.

Segons l'expert, els pares han de ser conscients de la imatge que transmeten: "Han de procurar donar exemple amb el seu comportament. Si contínuament estan transmetent el pesar pel final de les vacances i la tornada a la feina, estaran generant en els seus fills la mateixa actitud de queixa i negativisme".

Novella veu innecessari contemplar uns dies d'aclimatació per facilitar el pas de les vacances a la vida escolar, i ha considerat que el període de les vacances no ha d'haver significat un trencament total amb els hàbits de tot l'any.

Ha assegurat que es tracta de descansar sense perdre rutines, i ha vist recomanable que els nens continuïn "amb un ritme i uns horaris dins d'un ambient de descans i canvi d'activitat".

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 4. 4

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments