Una exalumna del Col·legi Claret de Barcelona denuncia un exconserge per una presumpta agressió sexual

Una exalumna del Col·legi Claret de Barcelona denuncia un exconserge per una presumpta agressió sexual
JORDI FERRER
Publicat 11/3/2019 16:04:54CET

La Fiscalia arxiva provisionalment el cas d'un sacerdot de l'orde per no haver-hi cap denúncia

BARCELONA, 11 Març (EUROPA PRESS) -

Una exalumna del Col·legi Claret de Barcelona ha denunciat als Mossos d'Esquadra un antic conserge de l'escola per ser un presumpte abusador sexual, i l'orde ha traslladat a la Fiscalia de Barcelona aquest cas i dos més dels quals ha tingut coneixement.

En un comunicat aquest dilluns, Missioners Claretians ha explicat que en les últimes setmanes ha rebut 19 missatges a la seva bústia electrònica 'prevenim@claretians.cat', així com persones que s'han dirigit a ells: "Només ens ha arribat informació o indicis de casos que ja són coneguts públicament".

Els Mossos es van dirigir a l'escola el divendres 8 de març sobre la denúncia a aquest exconserge, que es va jubilar a mitjans dels anys 90, i el centre va enviar a la policia la informació sol·licitada, a més d'oferir-li col·laboració per a la investigació.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, l'exalumna ha explicat que encara que la denúncia ja ha prescrit espera poder tancar una etapa i ajudar altra gent amb casos que encara no hagin prescrit i animar-la a denunciar.

"Em vaig fer mal en un genoll, i vaig baixar a la consergeria perquè em curés. Mentre em curava el genoll amb una mà, l'altra mà la va anar pujant, va apartar les calcetes i va introduir els dits", ha relatat la víctima.

La dona, que té 36 anys, va patir els abusos quan tenia 8 anys per part del conserge, que tenia un armari petit en el qual guardava coses i al qual deixava entrar algunes nenes, ha publicat 'El Periódico'.

TRES CASOS A FISCALIA

Pel que fa als altres casos, el col·legi ha explicat que ha fet tres denúncies a la Fiscalia de Barcelona i s'ha posat a la seva disposició: una va ser el 13 de febrer sobre un sacerdot, i dos més el 25 de febrer sobre l'exconserge de Barcelona i sobre un exprofessor de Sallent (Barcelona), a més de seguir procediments de comunicació a Inspecció d'Educació.

Només hi ha un sacerdot implicat, que va ser apartat el 10 de febrer i es va iniciar un procés d'informació a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu "perquè aquesta iniciï el procediment oportú", mentre que el provincial dels claretians ha recollit dades sobre el cas.

Divendres passat va rebre una notificació de la Fiscalia de Barcelona sobre la denúncia al religiós, en la qual el fiscal afirma que "de moment no procedeix disposar la pràctica de diligències investigadores sobre els fets denunciats ni exercitar cap acció penal".

Ha arxivat la denúncia de moment perquè "per procedir pels delictes d'agressions, assetjament o abusos sexuals, serà precisa la denúncia de la persona perjudicada", assegura el fiscal, segons ha citat l'orde religiosa.

En els altres dos casos, es tracta de personal contractat que "fa dècades que no tenen cap relació laboral" amb els centres de Claretians, perquè el conserge es va jubilar als anys 90, la mateixa dècada en què va tancar l'escola de Sallent.

"Esperem comunicar durant els propers dies el nom de la persona externa a la qual es demanarà que lideri una revisió dels possibles casos d'abusos sobre menors i conductes impròpies que en el passat s'hagin pogut produir" als centres educatius de l'orde.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.