Evacuades les dues dones amb problemes mèdics i els seus familiars del vaixell d'Open Arms

Publicat 12/8/2019 14:16:06CET
El buque de rescate de Proactiva Open Arms que viaja con 121 personas a bordo
OPEN ARMS

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

Les dues dones amb problemes mèdics que requereixen atenció especialitzada han estat evacuades aquest dilluns juntament amb els seus familiars del vaixell de rescat de l'ONG Proactiva Open Arms, segons ha informat l'organització en una publicació de Twitter recollida per Europa Press.

Malta s'ha fet càrrec de l'evacuació de les dues dones --una que pateix de pneumònia i una altra amb símptomes de problemes neuronals després de ser operada d'un tumor cerebral-- i dels seus familiars. En total, s'han evacuat vuit persones.

A bord del buc encara hi ha la tercera persona que requereix atenció mèdica, un jove amb símptomes de tuberculosi i que s'espera que sigui evacuat per Itàlia en les properes hores.

Open Arms ha celebrat que totes dues dones i els seus familiars hagin estat auxiliats, però ha recordat que les 151 persones que continuaran al buc de l'ONG "necessiten un port segur ja".

També ha criticat Europa per haver abandonat els migrants, i ha assegurat que la falta d'humanitat dels governs del continent és "absoluta".