Publicat 29/5/2019 18:56:59 +02:00CET

Europa, al capdavant mundial en el consum de tabac

Mujer fumando
PIXABAY - Archivo

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Un nou informe de l'Organització Mundial de la Salut a la regió d'Europa eleva el nombre de fumadors fins als 209 milions de persones, un 29 per cent de la població del continent, la qual cosa suposa la major proporció de consum de tabac al món; d'ells, 74 milions són dones, també el percentatge més alt a nivell mundial.

"Canviar aquesta tendència requereix una major definició i implementació d'estratègies sensibles al gènere", assenyala l'informe 'L'ús del tabac a Europa: informe de tendències 2019', publicat aquest dimecres amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac (WNTD) 2019, que se celebra aquest 31 de maig, i en el qual, lamentablement, l'organisme confirma que "el consum de tabac continua sent un problema de salut pública de molta importància".

L'informe revela moltes altres tendències que subratllen la necessitat d'una acció ferma en el control del tabac. Així, mostra que 9 de cada 10 morts (incloses les morts prematures) per càncer de tràquea, bronquis i pulmó a la Regió d'Europa estan relacionades amb el tabac. En altres paraules, el 90 per cent dels càncers de pulmó podrien evitar-se si s'eliminés el consum de tabac.

Així mateix, el 18 per cent de les morts per malalties no transmissibles (ENT) van ser atribuïbles al consum de tabac el 2018 a la Regió d'Europa, la qual cosa significa que gairebé 1 de cada 5 morts prematures per ENT podrien evitar-se eliminant el consum de tabac. I la proporció de morts per ENT degudes al tabac va ser 4 vegades més gran en els homes (28%) que en les dones (7%), "la qual cosa hauria de reflectir-se en les estratègies de prevenció i control sensibles al gènere".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés