Publicat 14/02/2014 10:46

Estudiants repensen el futur de la universitat pública en dues jornades de debat

Estudiantes se manifiestan en la plaza Sant Jaume de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) - La Plataforma Universitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup) ha organitzat la primera Trobada Catalana d'Estudiants (TCE), un conjunt de sis debats que tindran lloc aquest divendres i dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha explicat en declaracions a Europa Press l'estudiant i membre-portaveu de la Pudup Laura Gené.

El TCE busca repensar el "futur de la universitat pública", ja que la Pudup s'oposa a les actuals polítiques educatives, protagonitzades per la precarietat, les retallades, la pujada de taxes, la governança, la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomqe) i la reforma universitària que preveu el ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

De moment, ja s'hi han inscrit prop de 200 estudiants, i esperen arribar a les 300 persones, entre universitaris i alumnes de secundària, batxillerat i formació professional (FP), si bé no s'espera participació del professorat perquè les jornades estan molt enfocades als problemes dels estudiants.

Es tracta d'una proposta nascuda de les assemblees d'estudiants de les facultats davant dels atacs constants dels governs cap al sistema universitari públic dels últims tres anys: "Creiem que necessitem un espai per trobar unes bases des de la unitat del moviment estudiantil".

Els debats pretenen analitzar i fer reflexionar sobre la situació de la universitat a partir de documents temàtics disponibles al bloc de la TCE --trobadadestudiants.wordpress.com--, i elaborats expressament per la comissió de continguts de la Pudup amb la col·laboració de l'Observatori del Sistema Universitari (OSU).

A més, aquestes trobades tenen una funció pràctica, que és decidir conjuntament què volen canviar del sistema universitari, i plantejar-se com aconseguir-ho, quines mobilitzacions calen, entre d'altres, ha detallat Gené.

Ha deplorat l'"extrema precarietat" laboral d'alguns professors docents i investigadors (PDI) i del personal d'administració i serveis (PAS), cosa que afecta directament la qualitat de la formació, que cada vegada és pitjor i més cara alhora.

"Els preus també han pujat molt amb la crisi i cal tenir feina per poder-se'ls permetre, però amb el model de Bolonya no és possible", ha criticat l'estudiant.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés