Publicat 27/04/2021 10:53CET

Estudiants de 14 universitats catalanes, balears i valencianes debaten sobre el sistema educatiu actual

Participants en un debat de la Xarxa Vives.
XARXA VIVES

VALÈNCIA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

Estudiants de 14 universitats de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears participen entre aquest dimarts 27 i el divendres 7 de maig en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d'Universitats, que enguany se centra en si el sistema educatiu actual garanteix el progrés de les persones.

Al llarg de la competició han de defensar tant la posició a favor com en contra sobre la mateixa qüestió. Durant els tres primers dies té lloc la fase eliminatòria, seguida de les semifinals el dimecres 5 i la final el divendres 7 de maig entre els dos millors equips.

Per primera vegada, la competició d'oratòria es desenvolupa en format virtual. Els equips estan formats entre dos i sis estudiants, a més del capità, i els debats tenen una durada de 16 minuts a tot estirar, avança la xarxa universitària en un comunicat.

Enguany hi participen les universitats d'Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Illes Balears, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Vic-Central de Catalunya.

Les branques de coneixement de les quals provenen són: Ciències Socials i Jurídiques (71 per cent), Enginyeries i Arquitectura (12 per cent), Arts i Humanitats (11 per cent) i Ciències de la salut (6 per cent). Quant al sexe, el 55 per cent són dones i el 45 per cent homes.

Els participants de la lliga s'han documentat aquests mesos sobre el tema de debat per dominar-lo i preparar tesis sòlides. També han mirat de millorar habilitats comunicatives com la fluïdesa, la capacitat d'improvisació o l'expressió no verbal, criteris clau que el jurat tindrà en compte quan valori els enfrontaments dialèctics.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés