Publicat 05/02/2020 16:37

Una estudiant de la UPC proposa que les plantes industrials siguin font d'energia renovable

L'estudiant de la UPC Eva María Urbano.
UPC TERRASSA

TERRASSA (BARCELONA), 5 febr. (EUROPA PRESS) -

Un treball de final de mster en Enginyera Espacial i Aeronutica de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) ha proposat que les plantes industrials aprofitin les seves installacions per generar energia renovable.

La idea és que els centres industrials es transformin en una planta elctrica virtual --en angls, 'Virtual Power Plant' (VPP)-- i, a més d'utilitzar aquesta energia per a la prpia activitat, també es podria emmagatzemar per vendre'n els excedents al mercat energtic en condicions econmiques favorables, ha informat la UPC aquest dimecres en un comunicat.

Es tracta d'un estudi elaborat per Eva María Urbano, graduada en Enginyeria en Vehicles Aeroespacials per l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i que forma part del grup d'investigació 'Motion Control and Industrial Aplications (MCIA) de la UPC de Terrassa, que ha suggerit dotar les indústries d'equips energtics controlables i un sistema de generació fotovoltaic.

Urbano ha explicat que aquesta metamorfosi la fan les companyies amb "un pla de negocis, obtenint dades histriques de la planta, implementant sistemes d'emmagatzematge i generant energia renovable".

A més, amb el sistema d'intelligncia artificial a la VPP que ha implementat, permetria "optimitzar" les vendes i fer rendibles els costos de l'energia consumida i dels equips industrials, ha afegit.

L'estudiant ha calculat que una planta amb VPP i una altra sense VPP podria suposar un estalvi del 8%, que pot variar depenent del preu de l'electricitat, i ha considerat "indispensable" la creació de gestors energtics intelligents per implementar VPP en les empreses.

Ha assegurat que d'aquesta manera, "es poden reduir les emissions de CO2 i l'ús d'energia sense renunciar al creixement econmic", donant protagonisme, ha subratllat, aquells que són capaos de consumir i alhora generar energia.

El treball ha rebut el Premi Eficincia Energtica 2019, en la categoria de Treballs de Final de Mster, convocat per l'Associació d'empreses d'Eficincies Energtica (A3e), a Madrid.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés