Actualitzat 15/05/2025 12:44

Un estudi de la URV millora la detecció de la malaltia del fetge gras en fase avançada

Imatge del laboratori de GEMMAIR
IISPV

BARCELONA 15 maig (EUROPA PRESS) -

Un estudi del Grup d'Estudi en Malalties Metabòliques Associades a la Insulin-Resistència (GEMMAIR) i liderat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha millorat la detecció i seguiment de la malaltia del fetge gras en fase avançada.

El projecte, publicat a la revista 'Computers in Biology and Medicine', permet distingir un pacient amb la malaltia a través d'una anàlisi de dades del fetge i de mostres circulants, segons ha informat l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) aquest dijous en un comunicat.

L'estudi ha comptat amb la participació de l'IISPV i de la cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Joan XXIII i professora titular de la URV, Teresa Auguet.

El grup de recerca ha posat en valor la importància d'una millor detecció perquè el fetge gras no presenta símptomes en una fase primerenca i els pacients poden patir-lo sense saber-ho.

El projecte s'ha gestionat a través d'un model d'aprenentatge automàtic (Machine Learning), que permet identificar marcadors biològics específics de la malaltia, utilitzant ràtios de proteïnes biològicament significatives.

Contador