Publicat 15/04/2015 14:00

Un estudi de la UOC demana un nou enfocament en les polítiques dirigides a la tercera edat

Persona mayor
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

Un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha demanat un nou enfocament en les polítiques municipals dirigides a la tercera edat per basar-les "en l'impacte de factors de risc" i no en els serveis.

Concretament, ha recomanat millorar la comunicació entre les persones amb rendes més baixes perquè coneguin els serveis públics, impulsar l'alfabetització digital i promoure l'exercici mental i físic, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat la UOC.

L'estudi considera que així millorarien altres aspectes que impacten negativament en "la dignitat i identitat d'aquestes persones" com les malalties, la pèrdua d'autonomia i l'aïllament, entre d'altres coses.

L'informe reclama no veure la tercera edat com un "grup homogeni", ha assenyalat l'autor de l'estudi, Gerard Domínguez, com creu que fa l'Ajuntament de Barcelona, i ha demanat abordar les diferents entitats del col·lectiu.

L'estudi fet a Barcelona forma part de la Cátedra d'Ensenyament i Tecnologia per al Canvi Social de la UOC i ha tingut la col·laboració del consistori local i la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés