Publicat 04/09/2020 19:06

Un estudi determina que les marmotes tenen dialectes per comunicar-se

Una marmota aquest estiu a la zona de Vallter, en el Ripolls
VERÓNICAO COUTO

CERDANYOLA DEL VALLS (BARCELONA), 4 set. (EUROPA PRESS) -

Un equip d'investigació europeu, amb participació del CREAF i de la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB), ha determinat que les marmotes tenen dialectes per comunicar-se i a més són capaos de distingir-los i reaccionar, s'ha informat aquest divendres en un comunicat.

S'ha trobat que els crits varien entre les diferents poblacions i aix els permet reconixer els que són procedents de forasters i d'aquesta manera, en lloc d'investigar o enfrontar-se al perill, corren o s'amaguen en el seu cau.

Un treball que s'ha desenvolupat durant cinc anys, entre 2011 i 2014, gravant des de les vuit del matí fins a les sis de la tarda en quatre poblacions d'aquest animal, als Alps francesos i als Pirineus --la Cerdanya i el Ripolls--, i amb aquest aprenentatge les marmotes poden "confiar-se i estalviar energia", ha assenyalat l'autora de l'estudi i ecloga del CREAF i la UAB, Mariona Ferrandiz.

Així mateix, es van reproduir enregistraments per conixer la reacció dels mamífers, per contra, la investigació no ha pogut trobar la raó d'aquestes diferncies de llenguatge, com tampoc "perqu cada població crida d'una manera, podria tractar-se d'un aprenentatge de pares i mares a fills o a l'entorn social", ha indicat Ferrandiz.

A més del CREAF i de la UAB, l'estudi, que s'ha publicat en la revista de comportament animal 'Behavioral Ecology and Sociobiology' ha comptat amb la participació de la Universitat de Saskatchewan de Canad i l'Institut d'Investigació Aviria 'Vogelwarte Helgoland' d'Alemanya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés