Publicat 25/06/2020 14:43

Un estudi descriu els mecanismes implicats en la memòria de treball de les neurones

Esta imagen muestra las neuronas y sus conexiones entre sí en rojo y amarillo, y el ADN de la célula en azul. Estas neuronas se usaron para estudiar el impacto de la infección por toxoplasma en las células.
WALTER AND ELIZA HALL INSTITUTE, AUSTRALIA

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps) de Barcelona ha descrit en un estudi els mecanismes d'acció de la memòria de treball de les neurones, ha informat el centre en un comunicat aquest dijous.

La revista 'Nature Neuroscience' ha publicat la investigació que va néixer per trobar quin és el mecanisme principal implicat en la memòria de treball: l'activitat neuronal sostinguda o les modificacions sinàptiques.

Els resultats de l'anàlisi de models animals i humans han demostrat que els dos mecanismes es troben a l'escorça prefrontal i que interactuen durant exercicis de memòria de treball.

Segons l'estudi, són mecanismes "estretament vinculats", fet que qüestiona que siguin alternatius i independents i que un o altre apareixen en funció del tipus de memòria que es requereix.

El cap del grup neurobiologia teòrica dels circuits corticals de l'Idibaps, Albert Compte, ha conclòs que els dos mecanismes "coexisteixen i són interdependents i complementaris per dur a terme la memòria de treball".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés