Un estudi descobreix com es forma la pupa en la metamorfosi dels insectes

Publicat 3/5/2016 18:20:54CET

BARCELONA, 3 maig (EUROPA PRESS) -

Investigadors de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) del CSIC-UPF han descobert el mecanisme que regula i coordina la formació de la pupa durant la metamorfosi dels insectes, uns coneixements que permetran crear insecticides específics.

L'estudi, publicat en la revista 'Plos Genetics', ha utilitzat diferents insectes amb metamorfosi senzilla --de larva a adult-- i completa --amb el pas intermedi de la pupa--, en els que han estudiat els nivells de tres proteïnes --Krüppel-Homolog 1, E93 i Broad-Complex-- en les diferents fases del desenvolupament.

L'estudi ha permès caracteritzar com interactuen els elements imprescindibles de la metamorfosi, a fi de generar un nou estadi del desenvolupament, la pupa.

Aquests nous coneixements permetran "dissenyar nous insecticides que actuïn en els diferents nivells del cicle vital dels insectes", ha explicat el codirector de l'estudi Xavier Franch.

"Les tres proteïnes són essencials i molt específiques dels insectes, així que amb inhibir una d'elles s'aconseguiria controlar les plagues d'escarabats i altres insectes", ha afegit Franch.