BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -
Un estudi de l'Hospital de Bellvitge ha demostrat que utilitzar ulleres de realitat virtual en pacients ingressats en unitats de vigilncia intensiva (UCI) redueix un 25% els índexs de dolor i un 30% l'angoixa durant tractaments dolorosos com l'extracció dels drenatges torcics després d'una cirurgia cardíaca.
El centre hospitalari ha explicat en un comunicat aquest dimarts que ha dut a terme el treball l'últim any amb uns 100 pacients: a la meitat se'ls va retirar els drenatges amb el tractament analgsic previ i les ulleres de realitat virtual i als altres 50 només amb el suport analgsic.
Els pacients que van utilitzar les ulleres de realitat virtual van registrar una reducció significativa del dolor, l'ansietat i la tensió arterial mitjana en relació als pacients del grup de control, "la qual cosa permet concloure que es tracta d'una eina no farmacolgica segura, fcil d'utilitzar i d'alta eficcia".
Durant el procediment d'extracció, d'entre 15 i 20 minutos de durada, el pacient porta les ulleres posades i veu projectats diferents vídeos immersius de la biblioteca creada per VRPharma, collaborador tecnolgic de l'estudi.
El treball s'emmarca en els diferents projectes d'humanització de l'Hospital de Bellvitge per "facilitar que l'experincia del pacient al centre sigui satisfactria no únicament des del punt de vista assistencial".