Un estudi constata que les dones destinen més hores que els homes a les tasques domèstiques

Publicat 5/3/2019 16:58:17CET
Los productos de limpieza pueden provocar una cran intoxicación en niños.
ISTOCK - Archivo

Encara que el nivell d'estudis d'ella sigui superior, les dades no s'alteren

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 5 març (EUROPA PRESS) -

Un estudi del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CED-UAB) ha conclòs que les dones destinen més hores que els homes a les tasques domèstiques.

El treball, fet a partir de les dades de l'última 'Enquesta d'usos del temps' de l'Institut Nacional d'Estadística el 2009-2010 --recollint la informació de 19.295 entrevistes--, ha analitzat el temps que dediquen homes i dones, segons la seva edat i situació familiar, en un dia laborable a quatre activitats: ocupació remunerada, tasques domèstiques, cura dels nens i oci, segons ha informat la UAB aquest dimarts en un comunicat.

Les adolescents destinen mitja hora diària més que ells, una diferència que augmenta fins als 45 minuts entre la franja que va de 18 a 29 anys; entre els joves que viuen sols, les noies hi dediquen més temps, i en les parelles joves sense fills, la dedicació d'elles és d'una hora més, encara que fan una hora més de feina remunerada i s'igualen en el temps d'oci.

MÉS BRETXA AMB FILLS

En el cas de les parelles amb fills, la bretxa és d'una hora i 45 minuts, i uns 40 minuts en la cura dels nens, quan només treballa ell, i la tasca domèstica d'ella es dispara fins a les cinc hores i en més de dues en la cura dels fills.

Encara que el nivell d'estudis d'ella sigui superior, les dades no s'alteren, perquè el temps dedicat a les tasques domèstiques no baixa de l'hora i 25 minuts; quan els títols obtinguts són de secundària o inferiors, les desigualtats s'amplien fins a les dues hores i 20 minuts.

Els responsables d'aquest projecte, Joan García i Marc Ajenjo, han definit aquests registres com una "tradicionalització" del comportament amb l'arribada de nens, en conjunt les mares dediquen 3,5 hores més a les tasques domèstiques i una més a la cura dels nens que els pares.

La situació més equitativa es produeix entre les parelles en les quals la dona és titulada universitària i amb uns ingressos superiors als 2.000 euros, una condició que ha complert prop d'un 6%, no obstant això, la dedicació d'elles és de mitja hora més que els homes.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tres camions xoquen a l'altura del desviament de l'AP-7 a Figueres (Girona)

 4. 4

  La Generalitat avisa que les pitjors hores del temporal es produiran entre dimarts i dimecres

 5. 5

  Retards a l'AVE, línies de Llarga Distància i les línies R1, RG1, R2 i R11 a Catalunya

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista