Publicat 01/02/2024 11:54

Un estudi associa el consum d'aliments ultraprocessats a una pitjor qualitat de l'esperma

Els investigadors de l'estudi
URV

TARRAGONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

L'estudi d'un equip liderat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, amb la participació de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i el Ciberobn, associa el consum d'aliments ultraprocessats a una pitjor qualitat de l'esperma.

Els resultats d'aquesta investigació, publicada a 'Human Reproduction Open' s'emmarquen en l'estudi Led-Fertyl que ha avaluat 200 homes sans de 18-40 anys a Catalunya: durant diverses setmanes van respondre a qüestionaris i entrevistes sobre el seu perfil sociodemogràfic, hàbits alimentaris, estil de vida i antecedents mèdics, informa la URV aquest dijous en un comunicat.

També es van analitzar mostres biològiques de sang, orina i semen, que es van classificar en tres categories segons el seu consum d'aliments ultraprocessats.

Els resultats van mostrar que els homes que consumien al voltant d'un 30% de la ingesta energètica diària en forma d'aliments ultraprocessats tenien més risc de tenir els paràmetres de qualitat espermàtica alterats, que tenen a veure amb el recompte del nombre total d'espermatozoides, la seva motilitat i la concentració en semen.

També es va observar que la substitució del consum d'ultraprocessats per d'altres poc o gens processats podria tenir un efecte beneficiós sobre aquests paràmetres de qualitat de l'esperma.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés