Publicat 24/7/2019 19:17:10 +02:00CET

Un estudi alerta que el canvi climàtic avança més ràpid que l'adaptació dels animals

Naturaleza, pájaro, pájaros
EUROPA PRESS - Archivo

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCEONA), 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Un estudi ha avisat que el canvi climàtic avança més ràpid que l'adaptació dels animals, d'aquesta manera, amenaça les espècies i pot tenir repercussions en la seva salut.

Els investigadors han analitzat les dades de 71 estudis publicats i han extret informació del comportament dels ocells, en ser l'únic animal del qual es tenen dades molt completes, encara que s'ha comparat amb altres grups com insectes, amfibis i mamífers, segons ha informat el Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) aquest dimecres en un comunicat.

Les alteracions detectades "són qualitativament similars" a les que experimenten les aus, una conclusió a la qual s'ha arribat després de detectar que en 9 de 13 espècies observades s'ha trobat que la magnitud del canvi fenològic era insuficient per evitar el risc d'extinció de la població.

El coautor del treball i professor de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, Steven Beissinger, ha afirmat que la lectura és que les espècies poden viure al seu hàbitat malgrat l'escalfament global, "sempre que canviessin suficientment ràpid per poder suportar el canvi climàtic".

La investigació, que ha comptat amb la participació del Museu de Ciències Naturals de Granollers, el Creaf, el CSIC i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, entre d'altres, ha subratllat que queda per analitzar la resposta entre les espècies amenaçades i els experts han augurat dades "més pessimistes" i esperen que aquest treball estimuli la investigació i contribueixi així a millorar les prediccions.