Publicat 26/2/2019 19:05:51 +01:00CET

Un esquelet de balena de 20 metres i dues tones ocupar el 'hall' de L'Illa de Barcelona

Escultura d'un esquelet de balena
MANU DA COSTA

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

Una installació escultrica formada per l'esquelet d'una balena de 20 metres i 2 tones ocupar l'entrada de L'Illa Diagonal de Barcelona des del 18 de mar fins al 6 d'abril, han explicat els organitzadors aquest dimarts en un comunicat.

Obra dels escultors Marcos Romero i Germán Consetti, la installació 'Azul' est formada per ferro i fusta i el seu esquelet és de ferro industrial revestit per fusta reciclada procedent de Girona.

En concret, es tracta de fusta de noguera, salvada d'una crema; fusta d'eucaliptus, caiguda durant una tempesta, i fusta que el mar Mediterrani va portar a la riba de diverses cales de la Costa Brava i que ha estat recuperada durant els últims 5 anys.

L'escultura vol ser un cant a la vida de la balena blava, que és el ser més gran del planeta, gaudeix d'una gran noblesa i és capa d'harmonitzar l'ecosistema dels oceans, encara que est en perill d'extinció.

La installació ser interactiva amb el públic, especialment dirigida els nens, que podran introduir-se a l'interior i reproduir sons que evoquen els quatre elements.