Publicat 27/02/2015 10:58

Espanyols prorussos a Ucraïna van declarar en una entrevista el seu desig d'emular les Brigades Internacionals

Foto de la 'Brigada Internacional Carlos Palomino' en Ucrania
BRIGADA CARLOS PALOMINO

MADRID, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

Un grup d'espanyols que es van autodefinir com "anticapitalistes" van relatar el mes de setembre passat a Europa Press que s'havien desplaçat a l'est d'Ucraïna per combatre al costat dels separatistes prorussos per fer front al "ressorgiment del Quart Reich a Europa".

Un dels integrants del grup va concedir a Europa Press una entrevista per correu electrònic en la qual afirmava que els Estats Units "ho continuen arrasant tot" i explicava que el seu objectiu és emular les Brigades Internacionals que van acudir a Espanya per lluitar a la guerra civil contra les tropes de Franco.

L'interlocutor no va precisar quants espanyols havien partit a Ucraïna, ni els seus noms ni llocs de procedència. Aquest divendres Interior ha anunciat la detenció de vuit espanyols que van marxar per participar en el conflicte d'Ucraïna, en sis comunitats autònomes (Catalunya, Extremadura, Madrid, Múrcia i Navarra), però no ha facilitat les seves identitats.

"És el quart Reich i a Europa l'extrema dreta torna a ressorgir. La classe obrera necessitava del seu exèrcit proletari. I aquests són els primers passos de la seva nova creació. Germans proletaris del món. No esteu sols", arengava aquest espanyol el setembre passat.

Per això van fundar la 'Brigada Internacional Carlos Palomino' en homenatge al jove antifeixista assassinat a Madrid per un militar d'ideologia neonazi quan acudia juntament amb altres radicals a rebentar una manifestació d'extrema dreta.

La 'Carlos Palomino' la integraven en aquell moment "menys de deu" espanyols procedents de "diverses ciutats de l'Estat espanyol". El seu portaveu deia que hi havia persones d'altres països que volien unir-se a ells i aclaria que el seu grup és diferent del dels altres dos espanyols que es troben a la regió de Donetsk. Aquests dos espanyols van ser els primers a arribar al conflicte procedents d'Espanya i la seva arribada va ser recollida per diversos mitjans de comunicació locals i internacionals.

"Tot ens ho hem pagat nosaltres, de les nostres butxaques, uns diners guanyats amb molta suor. Som proletaris. I no rebem suport econòmic ni ens donen diners per lluitar aquí. Tampoc l'acceptaríem, som anticapitalistes, no som mercenaris. Hem vingut aquí per solidaritat internacional. Ens paguen amb orgull, companyonia i dignitat. D'això s'alimenten els nostres cors", explicava.

El grup es deixava veure per Donbass amb una bandera de la II República Espanyola i una estrella vermella de cinc puntes al centre. Sobre ella van pintar el nom de 'Brigada Internacional Carlos Palomino' i la van usar per fotografiar-se amb ella col·locant-la a la part davantera d'un camió aparcat, segons deien, "en un punt de defensa d'una ciutat de Donbass".

Sobre la bandera es veia col·locada una pistola i en la imatge es veien quatre persones, totes elles amb les cares difuminades per evitar ser reconegudes. Tres d'elles anaven vestides amb peces militars i dues anaven armades. La quarta, aparentment l'única espanyola de la foto, anava vestida amb xandall, gorra i una dessuadora amb un pegat d'una esvàstica guixada. En el camió també s'apreciava una bandera negra de l'Acció Antifeixista.

"AMB ELS BRAÇOS OBERTS"

Quan els van preguntar sobre si la 'Carlos Palomino' havia entrat ja en combat contra les tropes de Kíev, afirmaven que, "per seguretat", no podien contestar. Relatava en canvi que els havien rebut "amb els braços oberts" i "amb molt d'afecte". "Som companys de classe i de lluita, independentment del nostre color de pell o de l'idioma que parlem", defensava.

Aquest grup comptava amb un comunicat fundacional en què manifestaven "l'honor de comunicar que les Brigades Internacionals han tornat". "Fa gairebé 80 anys, quan tot el món ens va deixar sols contra Franco, Hitler i Mussolini, més de 50.000 treballadors de més de 54 nacions diferents ho van deixar tot per venir a lluitar i morir a la nostra terra, per la nostra llibertat, pel nostre futur i és hora que la història ens posi a la seva altura", explicaven.

En aquest sentit afegien que "set brigades es van conformar a Espanya al 36... aquí teniu els primers passos de la vuitena en un nou segle amb idèntica essència de lluita social". "Les Brigades Internacionals han tornat i ja no desapareixerem mai", advertien.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés