A Espanya, la millor nit per a l'observació de les "llàgrimes de Sant Llorenç" és del 12 al 13 d'agost

Publicat 12/8/2019 16:23:55CET
Perseidas
ACIERTO.COM - Archivo

La Lluna dificultarà aquest any l'observació dels Perseids en els dies de més activitat

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

La Lluna en fase plena del 15 d'agost dificultarà aquest any l'observació dels Perseids, la pluja de meteors més popular de totes, en els dies de més activitat, segons informa l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

A Espanya, la màxima activitat de la pluja s'espera que tingui lloc entre les 4.00 i les 17.00 hores del dia 13 d'agost (hores oficials a la Península), per la qual cosa la millor nit per a l'observació hauria de ser la del 12 al 13 d'agost.

No obstant això, l'IGN recomana per poder observar els Perseids, tenir "paciència" i esperar que la Lluna s'oculti (cap a les 5 hores de temps oficial peninsular).

La pluja dels Perseids és una pluja de meteors que succeeix tots els anys cap al 12 d'agost. A Espanya, també es coneixen amb el nom popular de "llàgrimes de Sant Llorenç", per la proximitat de la màxima activitat d'aquest fenomen al 10 d'agost, dia de la festivitat del màrtir espanyol del mateix nom.

Aquesta pluja de meteors és visible des de tot l'hemisferi nord en ple estiu. Les velocitats d'aquests meteors poden superar els 50 quilòmetres per segon i la taxa d'activitat pot arribar als 200 meteors per hora.

Encara que el moment de màxima activitat té lloc durant les nits de l'11 al 13 d'agost, els Perseids comencen habitualment a veure's cap al 17 de juliol i acaben cap al 24 d'agost. L'alta activitat, juntament amb les condicions atmosfèriques favorables per a l'observació durant l'estiu boreal, fa dels Perseids la pluja de meteors més popular, i la més fàcil d'observar, de les que tenen lloc al llarg de l'any. Encara que aquest 2019, serà difícil observar-les perquè hi haurà Lluna plena el 15 d'agost.