Actualitzat 5/6/2017 14:35:04 +00:00 CET

Espanya, Itàlia i Grècia, els països de la UE on més creix l'obesitat infantil

   BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

   Un grup d'experts en nutrició infantil ha anunciat aquest dilluns a Barcelona que Espanya, Itàlia i Grècia són els països de la UE on més creix l'obesitat infantil, ha informat l'organització en un comunicat.

   Així es desprèn de la taula rodona que ha organitzat aquest dilluns la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), que ha comptat amb el suport de l'Agència Catalana del Consum, la Diputació de Barcelona i Mercadona.

   Segons la catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, Carmen Vidal, el 50% de la població adulta a Catalunya té problemes de pes i l'obesitat ja ha superat, a escala global, el nombre de persones amb malnutrició.

   La coordinadora del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya, Isabel Martorell, ha lamentat la "demonització" dels aliments amb gluten a causa que el consumidor té la falsa convicció que el menjar sense gluten és més saludable i ajuda a controlar el pes, malgrat que, segons Martorell, els productes sense gluten acostumen a tenir més calories i sal que els productes corrents.

   La taula rodona sobre alimentació i salut organitzada per la Unió de Consumidors de Catalunya va reunir a finals de maig a diversos representants del sector del consum a l'Estat.