Publicat 22/5/2019 19:49:58 +02:00CET

Espanya creixerà un 9,3% en turistes estrangers i un 8,9% en despesa en el segon trimestre

El Hotel Cimbel de Benidorm instala pérgolas fotovoltaicas para crear habitaciones autosuficientes
HOTEL CIMBEL

MADRID, 22 Maig (EUROPA PRESS) -

Espanya preveu rebre 25,5 milions de turistes internacionals en el segon trimestre de l'any, d'abril a juny, la qual cosa suposa un creixement del 8,9% pel que a les arribades, amb un augment associat de la despesa total realitzada del 9,3%, segons les estimacions de l'últim Butlletí de Conjuntura Turística, Coyuntur, elaborat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, i publicat aquest dimecres.

Les previsions xifren en 36.500 milions d'euros la despesa derivada de les arribades de visitants estrangers a Espanya entre abril i juny. D'aquesta manera, s'espera que la despesa duta a terme pel turisme receptor creixi a un ritme superior al de les arribades.

En un comunicat, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha destacat que les dades indiquen que tant les arribades com la despesa "tornen a cobrar impuls", per la qual cosa es poden esperar "uns mesos d'estiu positius pel que fa al turisme".

Turisme ressalta que les sèries cicle-tendència d'arribades de turistes, despesa i pernoctación hoteleres es troben travessant una fase de creixement després d'un període de desacceleració.

Per tant, i segons les previsions, en el primer semestre s'aconseguirien els 39,7 milions de visitants estrangers, un 7% més que en la primera meitat de l'any 2018, i la despesa fregaria els 41.900 milions d'euros, amb un creixement del 7,4%.

Distingint entre viatges a l'interior d'Espanya i viatges a l'estranger, aquests últims mostren un comportament molt més actiu, apunta l'informe.