Publicat 29/05/2021 14:34CET

Espanya aixeca la prohibició perquè els creuers internacionals puguin atracar als seus ports des del 7 de juny

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), mitjançant la Resolució de la Direcció general de la Marina Mercant (DGMM) que s'ha publicat aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), ha aixecat la prohibició perquè els creuers internacionals puguin atracar als ports espanyols, amb efectes a partir del dia 7 de juny.

L'evolució favorable de la pandèmia al territori europeu, d'on procedeixen la majoria dels passatgers de creuers internacionals amb escala a ports espanyols, l'augment de la població vacunada contra la SARS-CoV-2 i el descens de la incidència en les comunitats autònomes amb ports susceptibles a rebre aquesta mena de bucs, permeten el reinici de l'activitat de creuers que facin viatges internacionals i tinguin com a destinació ports espanyols.

La resolució de la DGMM determina les mesures sanitàries que han de complir els bucs de passatge tipus creuer que facin viatges internacionals i naveguin per aigües del mar territorial per entrar a ports espanyols oberts a la navegació internacional, que es detallen en el document 'Mesurades sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals' publicat a la pàgina del Ministeri.

El document descriu les mesures que hauran d'implementar els bucs de passatge tipus creuer que pretenguin fer trajectes internacionals visitant ports espanyols per prevenir esdeveniments relacionats amb l'emergència sanitària per covid-19 i per dur a terme una gestió adequada en cas que es produeixin contagis entre els passatgeres.

Amb aquesta resolució es deixa sense efectes la que es va adoptar el 23 de juny del 2020 per la qual la DGMM va establir la prohibició d'entrar a ports espanyols a bucs de passatge tipus creuer de caràcter internacional per afrontar la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Segons l'Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), l'any 2019 els creuers internacionals van aportar uns 2.800 milions d'euros al PIB nacional i van generar uns 50.000 llocs de feina i 1.500 milions d'euros en salaris.

La resolució estarà vigent fins que finalitzi la crisi sanitària provocada per la covid-19 o fins que existeixin circumstàncies que justifiquin una nova mesura.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés