Publicat 23/2/2014 17:57:12 +01:00CET

Espadaler anuncia que hi haurà una nova selecció de Bombers voluntaris aquest any

El conseller Ramon Espadaler en el Consell Executiu
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'interior, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest diumenge a l'acte d'inauguració del XXI Congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya que es farà una nova selecció de Bombers voluntaris de Catalunya el 2014, segons ha informat aquest diumenge Catalunya Informació i recull Europa Press.

L'acte, que s'ha celebrat a Agramunt (Lleida), ha comptat amb el president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), Joan Roma; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, Ramón Parés, i l'alcalde d'Agramunt, Bernat Soler.

Espadaler també ha exalçat el model mixt dels Bombers de Catalunya, i ha afegit que no es tracta d'una qüestió de finançament econòmic, sinó d'una fórmula que "enriqueix".

En la celebració, Roma ha remarcat la importància dels bombers voluntaris, i Soler ha instat la Generalitat a atorgar els instruments necessaris perquè aquest col·lectiu pugui treballar correctament.

Els temes principals que abordarà el congrés són la redefinició del model de voluntariat, la cobertura de les assegurances dels voluntaris en cas d'accident, i la formació que han tingut els voluntaris per poder exercir les seves tasques com a bombers.