Actualitzat 17/08/2018 16:07

Ésdansa apostarà per la nova dansa tradicional amb dues danses Patrimoni de la Humanitat

La 'Dansa de les Mil Mans' d'Indonèsia
FESTIVAL ÉSDANSA

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

El 36è festival Ésdansa apostarà des del dilluns 20 al diumenge 26 d'agost a Les Preses (Girona) per noves formes de dansa tradicional, així com per l'intercanvi cultural amb 6 grups internacionals i dues danses considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Seran la 'Dansa de les Mil Mans' d'Indonèsia i el 'Biyelgee', una dansa popular tradicional mongola, que compartiran escenari al costat de propostes d'El Salvador, Xile, la República turca del Nord de Xipre i Sèrbia, segons ha anunciat l'organització aquest divendres en un comunicat.

El director del festival, Jordi Fosas, ha destacat que en aquesta edició la creació i la innovació formaran part del discurs del festival, en un camí argumental iniciat fa dos anys.

Concretament, es posarà el focus en el diàleg creatiu entre dansa i música, i s'oferirà l'oportunitat de descobrir noves propostes de treball en comú de companyies i col·lectius procedents d'aquests dos mons.

D'entre les propostes destaca l'espectacle inaugural, 'Contr@band@', de l'Esbart Sant Martí de Barcelona i La Lira Ampostina, dues de les entitats més destacades de la cultura popular catalana.

FACTORIA MASCARÓ, GOMILA I AYGUADÉ

També la presència de Factoria Mascaró, que al llarg del festival oferirà tallers formatius, a més de representar el seu dos últims treballs: 'Silenci...dansa' i 'Indiano sons i els passos perduts'.

'Sa mateixa', de Joana Gomila i Lali Ayguadé, serà una altra de les propostes en la qual la música folk i el moviment gestual s'uniran en un projecte en el qual les dues artistes exploraran els seus límits.

A més, s'estrenarà 'Pilar de dos', una peça de Raquel Viñuales i Clàudia Gómez que va guanyar la segona edició del premi Delfí Colomé.

El diàleg amb el paisatge se citarà una edició més en el Parc de Pedra Tosca de la localitat amb la 'Festa al parc', on es podran descobrir danses tradicionals en conjunció amb l'espai natural.

'El laboratori' serà de nou un espai d'experimentació, que en aquesta edició tindrà format de residència i comptarà amb Toni Jodar i Beatriu Daniel, que explicaran el seu projecte 'Explica dansa', sobre el binomi entre tradició i contemporaneïtat.

HOMENATGES I FORMACIÓ

D'altra banda, el certamen retrà homenatge a Aureli Capmany coincidint amb el 150 aniversari del seu naixement, així com a Manuel Cubeles, que va morir a la fi de 2017.

I l'Ésdansa'T, la línia formativa del festival, oferirà un total de 190 hores de formació, 50 més que en la passada edició amb tallers per a nens i joves.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés