Publicat 19/5/2020 12:46:42 +02:00CET

Escoles catalanes reobren per a la preinscripció amb cita prèvia i mesures sanitàries

Primer dia de preinscripció presencial a les escoles i instituts catalans, amb mesures de protecció sanitària per la pandèmia del coronavirus. En l'institut escola Coves d'en Cimany de Barcelona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

La preinscripció telemàtica supera les 100.000 sol·licituds

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Escoles i instituts catalans han reobert aquest dimarts per a la presentació presencial de les sol·licituds de preinscripció escolar d'Infantil, Primària i ESO, amb cita prèvia i mesures de protecció sanitària, per a famílies que no han fet la sol·licitud per via telemàtica.

Un d'aquests centres és l'institut escola Coves d'en Cimany de Barcelona, la cap d'estudis del qual, Olga Cruz, ha explicat que s'han organitzat les cites cada 15 minuts per preservar la seguretat i que treballen les persones "mínimes necessàries" per a l'atenció.

El centre ha disposat la taula per recollir les sol·licituds de les famílies --durant aquest dimarts es preveuen que ho facin 18-- en la porta que dóna entrada al vestíbul des del pati, sense que sigui necessària l'entrada a l'edifici, seguint la recomanació que es fes en espais exteriors si era possible, i amb una pantalla separadora.

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha establert que acudeixi el menor nombre de persones possibles a fer les gestions --preferiblement una-- al centre que han triat com a primera opció, recomana portar mascareta i guants i no podran acudir persones de grups d'especial vulnerabilitat.

També ha estipulat la neteja diària dels espais, la ventilació periòdica de les instal·lacions de mampares de protecció per als treballadors i l'ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i guants per al personal que atengui al públic, així com gel hidroalcohòlic.

El departament ha repartit als 2.351 centres públics material de protecció, consistent en 2.955 mampares, 2.955 pantalles protectores facials, 292.000 mascaretes, 504.000 guants i 10.000 litres de gel hidroalcohòlic, i també pagarà als centres concertats material de protecció sanitari.

La preinscripció telemàtica, per la seva banda, ha superat el migdia d'aquest dimarts les 100.000 sol·licituds online, amb un total de 103.452, ha informat la Conselleria en un tuit recollit per Europa Press.

Contador