Publicat 18/5/2020 18:25:24 +02:00CET

Escoles catalanes reobren aquest dimarts per a la preinscripció amb cita prèvia

Conselleria d'Educació, ensenyament
EUROPA PRESS - Archivo

   BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   Escoles i instituts catalans reobriran aquest dimarts per a la presentació presencial de les sol·licituds de preinscripció escolar d'Infantil, Primària i ESO, amb cita prèvia i mesures de protecció sanitària, per a aquelles famílies que no han fet la sol·licitud per via telemàtica.

   La preinscripció telemàtica superava les 94.000 sol·licituds a les 13 hores d'aquest dilluns, segons han informat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, i el termini per formalitzar-la finalitza el divendres, tant la presencial com en línia.

    De cara a la presentació presencial, el departament ha establert que hi haurà d'haver el menor nombre de persones possibles fent les gestions --preferiblement una-- al centre que han triat com a primera opció, recomana portar mascarilla i guants i no podran acudir persones de grups d'especial vulnerabilitat.

   La cita prèvia ha estat accessible des de la web de cadascun dels centres i des de la de la Conselleria d'Educació durant les 24 hores del dia, i cada centre ha determinat el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats.

   Es tracta d'una preinscripció atípica en la qual, a causa del tancament de centres per la pandèmia del nou coronavirus, aquests no han pogut realitzar jornades de portes obertes i durant la seva obertura per als tràmits administratius no es podran realitzar visites: per això, els centres han d'incloure informació al seu web amb detall de les característiques del centre i el seu projecte educatiu.

   MATERIAL Als CENTRES

   El departament també ha establert la neteja diària dels espais, la ventilació periòdica de les instal·lacions de mampares de protecció per als treballadors i l'ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i guants per al personal que atengui al públic, així com gel hidroalcohòlic.

   La Conselleria d'Educació ha repartit als 2.351 centres públics material de protecció, consistent en 2.955 mampares, 2.955 pantalles protectores facials, 292.000 mascaretes, 504.000 guants i 10.000 litres de gel hidroalcohòlic, i també pagarà als centres concertats material de protecció sanitari.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants