Publicat 22/5/2019 17:00:35 +02:00CET

Escarlata Circus repassa els seus 30 anys de trajectòria en el Mercat de les Flors

Escarlata Circus repassa els seus 30 anys de trajectòria en el Mercat dels Flors
EUROPA PRESS

La companyia posarà en escena el seu nou espectacle, 'Quan els crancs portin talons'

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La companyia de circ Escarlata Circus, formada per Bet Miralta i Jordi Aspa, oferirà una perspectiva dels seus 32 anys de trajectòria amb la representació de 'Devoris Causa', 'Pugilatus' i el seu nou espectacle, 'Quan els crancs portin talons', en el Mercat de les Flors del 23 de maig al 2 de juny.

Ho han explicat en roda de premsa aquest dimecres els membres de la companyia, juntament amb la directora del Mercat, Àngels Margarit, que ha assenyalat que es tracta d'una oportunitat per veure com l'artista "es relaciona amb l'univers".

"La idea del cicle no és veure espectacles, sinó apreciar la constel·lació que genera la companyia", com veure amb qui treballa l'artista o qui l'ha influenciat, ha dit Margarit.

Així mateix, Miralta ha assegurat que "és una manera perquè l'espectador s'apropi als universos desconeguts de la companyia", i vegi com els artistes descobreixen múltiples possibilitats per portar la seva obra al públic.

DIVERSIFICACIÓ D'AUDIÈNCIES

Margarit ha explicat que la varietat temàtica dels espectacles seleccionats respon a la voluntat d'"apel·lar a diferents audiències", i 'Devoris Causa' --del 23 al 26 de maig-- es representarà en un format íntim, en què l'espai escènic serà una carpa amb capacitat per fins a cinquanta persones.

Es tracta d'un espectacle que "experimenta amb el moviment" i que incorpora disciplines com la manipulació i la construcció d'objectes a través de verdures, joc teatral i dansa.

D'altra banda, 'Pugilatus', --ideat per Aspa i Piero Steiner-- es representarà el 23 i 24 de maig, i es presenta com una experiència teatral en què "públic i actors compartiran el mateix espai escènic".

UN NOU ESPECTACLE

Del 31 de maig al 2 de juny la companyia representarà la seva última creació, 'Quan els crancs portin talons', un espectacle dirigit per Laura Tajada, que aprofundeix en el món del circ i "reflexiona sobre el pas del temps", ha dit Aspa.

Com una part de la constel·lació d'Escarlata Circus, Miralta i Aspa han convidat les companyies de circ franceses L'Attraction Céleste i Circo Aereo a participar en l'esdeveniment, amb els quals senten "una gran proximitat i admiració per ser uns genis del gènere pallasso".

L'Attraction Céleste durà a terme un espectacle per a 190 persones que combina l'art del 'clown', la música i el cinema, mentre que el director de Circo Aereo, Jani Nuutinen, oferirà un espectacle més íntim.

A més d'aquestes funcions, s'han programat altres activitats com un conjunt de redoblaments a càrrec de Sergi López i Magí Serra, la projecció de 'La curiosa màquina escarlatesca', una col·lecció graficohistòrica d'objectes, el 'taller sobre el pallaso' i el 'taller de joves pallasses velles'.