Actualitzat 12/01/2009 20:47 CET

ERC-IU-ICV presenta una proposició no de llei perquè l'examen del MIR es faci en totes les llengües oficials

MADRID, 12 de gener (EUROPA PRESS)

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana-Izquierda Unida- Iniciativa Per Catalunya Verds (ERC-IU-ICV), a iniciativa del diputat Francesc Canet i Coma, ha presentat una proposició no de llei en la qual sol·licita el reconeixement del dret a fer les proves de Metges Interns Residents (MIR) en les llengües cooficials, per al seu debat en la pròxima Comissió de Ciència i Innovació Congrés dels Diputats, que se celebrarà aquest mes.

En la seva al·legació sol·licita al Govern que s'ofereixi la possibilitat de fer les proves selectives de la convocatòria 2008-2009 per a l'accés a places de formació sanitària especialitzada per a Metges, Farmacèutics, Químics, Biòlegs, Bioquímics, Psicòlegs i Radiofísics Hospitalaris en llengua castellana o en l'oficial de la seva respectiva comunitat autònoma: gallec, català o euskera.

Alhora, espera que reconegui l'ordre que reguli les proves d'accés de la pròxima convocatòria i consegüents, totes les llengües oficials de l'Estat Espanyol i, a aquest efecte, i, si cal, que modifiqui el Reial decret 183/2008, de 8 de febrer, pel que es determinen i classifiquen les especialitats en Ciències de la Salut i es desenvolupen determinats aspectes del sistema de formació sanitària especialitzada.

Segons el parer de la formació parlamentària, els estudiants "tenen el dret a rebre l'esmentada formació en qualsevol de les llengües oficials del seu país" i, per tant, "tenen dret a examinar-se en la mateixa llengua en què reben la formació".

El pròxim 24 de gener tindrà lloc l'examen selectiu per al MIR i es regirà per l'ordre SCO/2642/2008, de 15 de setembre, per la qual s'aprova la convocatòria de proves selectives 2008 per a l'accés l'any 2009 a places de formació sanitària especialitzada per a Metges, Farmacèutics, Químics, Biòlegs, Bioquímics, Psicòlegs i Radiofísics Hospitalaris.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés