Actualitzat 20/11/2017 17:56

Un equip d'estudiants de la UPC treballa per fabricar un coet que vagi a l'espai el 2022

Part de l'equip 'Cosmic Research'
UPC

TERRASSA (BARCELONA), 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Un equip de 20 estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), l'Escola Tècnica Superior de Telecomunicacions de Barcelona (ETSETB) i la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) estan treballant per fabricar un coet que es llanci a l'espai el 2022.

El grup d'alumnes, batejats amb el nom de 'Cosmic Research', pretenen ser els primers universitaris en llançar a l'espai exterior un coet de fabricació pròpia, que té sis metres de llarg i està equipat amb tecnologia electrònica de telemetria, amb un motor capaç de desenvolupar una velocitat supersònica i d'elevar-se per sobre dels 100 quilòmetres, segons ha informat la UPC aquest dilluns en un comunicat.

Ha calculat que el cost podria superar els 40.000 euros, dels quals un 90% són per cobrir el cost del combustible i per aquesta raó s'ha començat una campanya de micromecenatge i la cerca de patrocinadors.

Des de juliol del 2016 han realitzat tres proves amb bon resultat, duts a terme a Alcolea de Cinca (Osca), amb un prototip de dimensions més reduïdes --2,5 metres de llarg-- que ha aconseguit els dos quilòmetres d'altitud en dos minuts i a una velocitat de prop dels 1.000 quilòmetres per hora.

El portaveu de 'Cosmic Research', Albert Pulido, ha assegurat que ara com ara "no es pot volar més alt per raons de seguretat de l'espai aeri", malgrat que la tecnologia sí ho permet, a més ha apuntat trobar un combustible que sigui el més eficient possible.

El coet d'assaig està fabricat amb fibra de carboni i porta un motor d'aliatge aeroespacial d'alumini, a més incorpora un sistema electrònic i telemetria de doble banda que permet rebre i enviar dades i senyals a una estació de control.

Els estudiants ara estan preparant l'últim model abans del llançament definitiu el 2022, al qual anomenaran 'Bondar' en honor a la primera astronauta canadenca Roberta Bondar que va participar en la missió 'Discovery' el 1992, que tindrà una longitud de tres metres i es llançarà durant la tardor del 2018.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés