Publicat 15/8/2019 10:43:14 +02:00CET

Un equip català modest coopera per crear una acadèmia de futbol al Camerun

Jugadors de l'AE Ramassà jugant amb nens en un dels seus viatges.
AE RAMASSÀ

BARCELONA, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

L'equip de l'Associació Esportiva Ramassà, de la modesta quarta catalana, ha col·laborat en la creació d'un centre formatiu i una acadèmia de futbol per a nens i joves en risc d'exclusió social del barri d'Etetack, a Yaoundé (el Camerun).

Durant els últims 6 anys, el club ha organitzat projectes solidaris de cooperació a Àfrica en col·laboració amb ONGs i entitats locals--en països com Etiòpia, el Benín, Uganda, el Camerun, Madagascar i la Costa d'Ivori--, finançant econòmicament alguns dels projectes i incloent l'organització d'un partit de futbol contra el campió de lliga de cada país.

El coordinador general del club, Jordi Grivé, ha explicat que en molts dels països eren "el primer club d'Europa que anava" a jugar, la qual cosa va suposar que un equip amateur disputarà partits amb fins a 20.000 persones de públic.

Segons Grivé, durant el viatge de l'equip al Camerun el 2017 es van trobar amb una associació que treballava amb nens al barri d'Etetack, a la capital del país, i van decidir col·laborar en la creació d'un centre formatiu i esportiu.

El club català ha prestat ajuda tècnica, amb l'experiència adquirida com a institució esportiva, i econòmica, malgrat els pocs recursos dels quals disposa un equip de la quarta catalana --va ajudar amb 1.500 euros per escolaritzar nens de l'acadèmia i amb al voltant de 3.000 euros per construir el nou centre esportiu d'Etetack--.

Dos anys després, Ramassà Camerun és una acadèmia que compta amb gairebé 100 nens i nenes a les seves files, amb equips masculins i femenins --que disputen partits en un camp que "porta el nom del nostre president, Pere Bufí", comenta Grivé--, a més de comptar amb una escola de ball i d'arts marcials.

UN CLUB RECONEGUT A LES NACIONS UNIDES

Els projectes de l'A.E. Ramassà han permès la creació d'una xarxa de col·laboradors cada vegada més gran, entre els quals està el conveni amb la fundació 'African Youth Initiative Network' (Ayinet) i el seu fundador, Victor Ochen, que és ambaixador de Nacions Unides per a Projectes Globals.

Recentment, el club ha estat premiat amb el 'Guardó de l'Esport' de la Fundació Catalana per a l'Esport, en la categoria d'esport català al món.