Publicat 16/02/2020 13:20

Un equip catal crea un envs biodegradable que allarga la conservació dels aliments

BARCELONA, 16 febr. (EUROPA PRESS) -

Un equip del Centre Catal del Plstic de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) ha creat un envs biodegradable, comestible i d'origen vegetal que, grcies a les seves característiques, allarga la conservació dels aliments, ha informat en un comunicat l'agenda per a la competitivitat Acció.

Amb l'enginyera brasilera Farayde Fakhouri al capdavant, l'equip est acabant de validar els resultats que, després de dos anys d'investigació, han pogut provar amb maduixes del Maresme; en ser conservades en el seu envs, les maduixes han resistit més als fongs i han mantingut el seu aspecte original durant més temps.

L'ús de matries primeres d'origen vegetal contribueix a fomentar l'economia circular, i, al mateix temps, permet modificar la interacció dels aliments amb l'atmosfera ralentint la seva degradació, la qual cosa fa d'aquest embolcall una alternativa sostenible als plstics.

Fakhouri subratlla la importncia de reduir el malbaratament d'aliments en un moment en qu es perd un 45% de la fruita i verdura i un 33% de la producció total, segons dades del Stop Food Waste Day: "La nostra motivació ha estat contribuir al desenvolupament d'envasos biodegradables i comestibles que ajudin a allargar la vida útil dels aliments, al mateix temps que es preserva el medi ambient".

Doctora en tecnologia dels aliments, Fakhouri va ser contractada pel Centre Catal del Plstic al 2017 en el marc del programa Tecniospring, que compta amb un fons de 10 milions d'euros d'Acció i la Comissió Europea, que finana al 100% la contractació d'investigadors per promoure la integració de talent i tecnologia punta al mercat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés