Entitats socials veuen "en risc" el sistema de protecció a joves migrats sols

Publicat 16/5/2019 17:34:34CET

Acusen retards en el pagament de les factures per part de la Generalitat

BARCELONA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

Entitats Catalans d'Acció Social, la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educacio a la Infància i a l'Adolescència (Fedaia) i la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (Fepa) han advertit que el sistema de protecció a joves migrats sols està "en risc".

Les diferents entitats han destacat que el tercer sector social viu amb "gran preocupació" la situació de risc del sistema de protecció i del model d'atenció a la infància i la joventut en situació de vulnerabilitat.

Han lamentat que actualment s'està treballant amb un "doble sistema de protecció", diferent per als joves migrats que fa poc que han arribat, respecte als quals ja es trobaven dins del sistema.

Al seu judici, això pot desvirtuar el sistema de protecció consolidat durant més de 30 anys, a causa d'una "infrafinanciació i falta de visió de futur" que ha dit que posa en risc la qualitat de l'atenció.

"Ens aboca a un sistema de protecció que, si no detenim i revertim el procés de devaluació, en pocs anys no respondrà els principis d'inclusió i cohesió social i no oferirà garanties socials", ha dit.

Han subratllat que després de la presentació de l''Estratègia catalana per a l'acolliment dels nens i joves migrats sols' a finals de gener, les entitats esperen concreció en relació al pressupost assignat i els departaments tenint en compte que la implicació de totes les administracions ha de ser una "resposta de país".

Han lamentat retards en els pagaments de factures dels centres de menors en el marc del procés actual d'acreditació, així com "irregularitats" derivades de la precipitació en l'obertura de noves places amb un procés que han sentenciat de defectuós.