Publicat 12/5/2020 13:05:07 +02:00CET

Entitats d'infància reclamen al Govern un protocol consensuat amb el sector

Un nen camina de la mà durant el confinament per coronavirus (Arxiu)
Marta Fernández Jara - Europa Press

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La Plataforma d'Infància de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya (Pincat) ha reclamat aquest dimarts al Govern que dissenyi un protocol de desconfinament consensuat amb les entitats socials i en coordinació amb el tercer sector i les administracions locals.

"Són les més properes a la ciutadania i les que coneixen la realitat de cada territori", ha insistit la Pincat, que reuneix a més de 900 entitats socials d'infància a través de 21 federacions, ha informat la plataforma en un comunicat.

Ha criticat que falten pocs dies per començar el desconfinament i "precisen unes directrius clares per fer-ho amb totes les garanties i assegurar els drets dels menors".

Així mateix, ha alertat que en alguns casos "no s'ha rebut cap instrucció o s'estan rebent instruccions contradictòries" sobre com actuar i engegar els diferents serveis d'atenció a la infància i adolescència.

Per aquests motius, ha reclamat "un lideratge compartit" entre les entitats socials i les administracions per planificar i desplegar les accions a desenvolupar a partir d'ara.

Contador