Publicat 29/1/2019 15:26:28 +01:00CET

Una entitat islmica de Ripoll (Girona) diu que la policia li va preguntar tres vegades per l'imam

Comissió d'investigació del Parlament sobre el 17A a Ripoll
CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLS

GIRONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari de la Comunitat Islmica Annour, Hamid Barbach, ha explicat aquest dimarts que diversos agents de la Policia Nacional van contactar tres vegades amb l'entitat per preguntar sobre l'imam de Ripoll (Girona) Abdelbaki es Satty, considerat el líder de la cllula que va atemptar el 17A.

Durant la Comissió d'investigació del Parlament sobre els atemptats gihadistes del 17 i el 18 d'agost del 2017 reunida a Ripoll, Barbach ha detallat que els agents els van visitar dues vegades i van preguntar per Es Satty, que va treballar per Annour com a imam a la mesquita.

Una de les vegades que ell ho va poder presenciar, segons ha dit, els agents van preguntar si Es Satty encara era a Annour, que gestiona la mesquita on va treballar l'imam.

I la tercera vegada van trucar el president de l'entitat, Ali Yassine, des d'un "número privat" i van demanar registrar l'entitat, ha explicat en resposta a una pregunta de la diputada de la CUP Natlia Snchez.

D'altra banda, també ha recordat que va oferir a un dels joves abatuts després del 17A formar part de l'entitat, per ha dit que el noi sempre ho va rebutjar.