Publicat 18/02/2015 18:10

Ensenyament al·lega que lluita contra la desigualtat amb la seva ofensiva per a l'èxit escolar

Selectividad, PAEG, exámenes, estudiantes, alumnos, universidad
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha rebatut l'estudi sobre dades PISA del 2012 presentat aquest dimecres per la Fundació Jaume Bofill, el qual alerta que han augmentat les desigualtats educatives a Catalunya en l'última dècada i suposen un llast per als resultats de l'alumnat.

En un comunicat, el departament ha al·legat que l''Ofensiva de país a favor de l'èxit escolar' és "el millor instrument per millorar l'equitat", un pla que va posar en marxa el maig del 2013, que busca reduir el fracàs escolar i inclou mesures a favor de l'equitat, la integració i la immigració.

Ha criticat que, per extreure conclusions d'una comparativa, "calen realitats comparables", i ha afegit que les conclusions han de tenir en compte les diferents realitats com, per exemple, que el 2003 hi havia a Catalunya un 5,4% d'immigració i el 2013 era del 13,07%.

Aquestes xifres donen resposta a l'estudi, perquè assenyala que del 2003 al 2012 va augmentar un 23% la dependència dels resultats educatius respecte al nivell socioeconòmic de l'estudiant, segons l'índex d'estatus social i cultural (ESCS).

Ensenyament ha defensat que l'estructura de la immigració a Catalunya és diferent de la d'altres autonomies perquè hi ha una incidència més gran d'alumnes de parla d'origen no llatí, i ha defensat que un alumne llatinoamericà escolaritzat a Catalunya obté 25 punts més que si s'escolaritza al seu país d'origen.

"No es pot identificar PISA amb el sistema educatiu", ha subratllat en argumentar que fa uns indicadors de rendiment afectats per l'origen de la cultura de l'alumne; a més, PISA fa la prova a 1.500 alumnes i no avalua el conjunt del sistema educatiu.

Ha recordat que, segons les seves proves d'avaluació de quart d'ESO, la diferència de resultats en Matemàtiques entre alumnes de nivell socioeconòmic alt i baix ha passat de 25,1 punts el 2012 a 17,7 punts el 2014, i la diferència entre nois i noies ha passat de ser 5,9 punts a 5,3.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés