Enric Fossas i Francesc Torres es disputen aquest dimecres el rectorat de la UPC

Els candidats a rector de la UPC Enric Fossas i Francesc Torres
EUROPA PRESS
Publicat 14/11/2017 17:34:04CET

BARCELONA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

El doctor en Matemàtiques i l'actual rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, i el catedràtic de Telecomunicació, Francesc Torres, es disputaran aquest dimecres el càrrec de rector de la institució en unes eleccions a les quals estan cridades 33.000 persones.

El vot és ponderat: personal docent amb vinculació permanent a la universitat, 0,51; personal docent i investigador restant, 0,14; estudiants de grau i màster, 0,24, i personal d'administració i serveis, 0,11.

La campanya electoral, que es va iniciar el 31 d'octubre, va durar fins a aquest dilluns, i la votació aquest dijous es realitzarà en urna tradicional, de 10 a 18 hores. La proclamació definitiva del rector serà el 21 de novembre.

Fossas, que opta a la reelecció, va ressaltar en la presentació de la seva candidatura l'envelliment de la plantilla com a principal problema de la universitat: "Hi ha un gap generacional", va dir, reclamant al Parlament programes específics per fer front a aquest dèficit com beques per a doctorats, incrementar la inversió en investigació i places per estabilitzar plantilles.

Va reclamar un finançament adequat per a la universitat, va destacar que el dèficit acumulat és de 108 milions d'euros, però que no ha augmentat des del 2014. També va assenyalar que el debat públic està molt marcat per les taxes universitàries --ha demanat "anar més enllà" quan hi ha col·lectius de joves que ni es plantegen anar a la universitat--, quan és un dels problemes però no l'únic.

Per la seva banda, en la presentació del seu programa, Francesc Torres, també va assenyalar en l'envelliment de la plantilla un dels dèficits de les universitats catalanes: "Si no hi ha renovació, es pot perdre cabal", i ha reclamat a la Generalitat plans per renovar tant el personal docent i investigador (PDI) com el d'administració i serveis (PAS).

El candidat també va demanar el finançament que requereix la universitat, i va advocar per una UPC que recuperi el seu "esperit federal, amb un estil de govern de baix a dalt" amb més implicació de PDI i PAS i donar un paper rellevant al Consell de l'Estudiantat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.