Publicat 22/05/2019 18:11CET

Endesa participa en la millora de l'hbitat del gall salvatge a la Reserva de Boumort (Lleida)

Endesa participa en la millora de l'hbitat de l'urogallo en la Reserva de Boumort (Lleida)
ENDESA

LLEIDA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La companyia elctrica Endesa participa en el projecte de restauració ecolgica i millora de l'hbitat del gall salvatge a la Reserva Nacional de Caa de Boumort (Lleida) en qu s'han collocat tancats per afavorir l'hbitat de les aus protegides, de crvids i altres herbívors i s'han regenerat les pastures d'espcies autctones.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Biodiversitat, la companyia i la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat han donat a conixer aquest dimecres el projecte, les actuacions del qual tenen com a objectiu una millora tant a nivell botnic com zoolgic, segons un comunicat de la companyia elctrica.

El projecte s'ha desenvolupat en quatre fases: la primera de disseny i elaboració de protocols de seguiment dels treballs; la segona de creació de tres parcelles d'exclusió d'herbívors amb la plantació d'una espcie vegetal per potenciar la recuperació de l'hbitat del gall salvatge; la tercera de restauració ecolgica de zones deteriorades, i la quarta ha consistit en l'assaig en quatre zones amb tancament parcial per a herbívors, dos amb pastor elctric i dos més amb repellents olfactoris, per afavorir la recuperació de la pastura.

El desenvolupament tcnic del projecte, que va comenar el 2018, l'han dut a terme diversos tcnics especialitzats de l'empresa Minuartia, conjuntament amb l'rgan de gestió de la reserva.

Endesa assegura que durant els propers deu anys es far un seguiment de totes aquestes actuacions per identificar els tractaments més efectius per a la restauració integral de l'hbitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés