Publicat 22/5/2019 18:11:18 +02:00CET

Endesa participa en la millora de l'hàbitat del gall salvatge a la Reserva de Boumort (Lleida)

Endesa participa en la millora de l'hàbitat de l'urogallo en la Reserva de Boumort (Lleida)
ENDESA

LLEIDA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La companyia elèctrica Endesa participa en el projecte de restauració ecològica i millora de l'hàbitat del gall salvatge a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Lleida) en què s'han col·locat tancats per afavorir l'hàbitat de les aus protegides, de cèrvids i altres herbívors i s'han regenerat les pastures d'espècies autòctones.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Biodiversitat, la companyia i la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat han donat a conèixer aquest dimecres el projecte, les actuacions del qual tenen com a objectiu una millora tant a nivell botànic com zoològic, segons un comunicat de la companyia elèctrica.

El projecte s'ha desenvolupat en quatre fases: la primera de disseny i elaboració de protocols de seguiment dels treballs; la segona de creació de tres parcel·les d'exclusió d'herbívors amb la plantació d'una espècie vegetal per potenciar la recuperació de l'hàbitat del gall salvatge; la tercera de restauració ecològica de zones deteriorades, i la quarta ha consistit en l'assaig en quatre zones amb tancament parcial per a herbívors, dos amb pastor elèctric i dos més amb repel·lents olfactoris, per afavorir la recuperació de la pastura.

El desenvolupament tècnic del projecte, que va començar el 2018, l'han dut a terme diversos tècnics especialitzats de l'empresa Minuartia, conjuntament amb l'òrgan de gestió de la reserva.

Endesa assegura que durant els propers deu anys es farà un seguiment de totes aquestes actuacions per identificar els tractaments més efectius per a la restauració integral de l'hàbitat.