Publicat 02/02/2018 10:12

Emma Flint qüestiona el judici a les dones en un cas d'assassinat real en una novel·la

Emma Flint
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 febr. (EUROPA PRESS) -

L'escriptora anglesa Emma Flint recupera un antic cas de desaparició i assassinat que va tenir lloc a Nova York (Estats Units) durant la dècada dels 60 en la seva primera novel·la 'Muertes Pequeñas' (Malpaso), que ha tingut un gran acolliment en el món editorial.

En una entrevista d'Europa Press, l'autora ha explicat que aquest cas ja l'havia conegut quan era una adolescent i li va cridar especialment l'atenció la figura del personatge principal, Ruth, "una dona petita, bonica i envoltada d'agents de policia" que va ser acusada de l'assassinat dels seus dos fills.

"El que em va estranyar va ser que Ruth va dir a la Policia que els nens havien menjat vedella per sopar, encara que en l'autòpsia es va trobar que havien menjat pasta", ha dit Flint sobre la protagonista de la novel·la, un personatge que considera enigmàtic i de qui va voler saber-ne més.

En aquest llibre, Emma Flint ha volgut parlar sobre "la manera en la qual es jutja les dones en els mitjans de comunicació, la facilitat de jutjar només una aparença i la dificultat de veure què hi ha darrere la superfície".

El procés judicial del cas es va allargar tres anys i va haver-hi tres resolucions fins que es va arribar a un veredicte, per la qual cosa la sensació de l'autora és que "els jutges consideraven que Ruth era culpable i la van jutjar sense tenir en compte les evidències".

PROCÉS D'INVESTIGACIÓ

Per escriure 'Muertes Pequeñas', l'autora va haver de llegir "informes policials i llibres de no ficció sobre el cas, les transcripcions dels judicis i la premsa de l'època", encara que precisament Ruth, la protagonista, era una persona que mai no va concedir entrevistes ni va parlar amb la premsa.

Sobre els personatges de la novel·la, Flint ha explicat que personatges com Ruth, els nens i el cap de policia són persones reals però també va introduir personatges de ficció, com el periodista Pete Wonicke, perquè "hi hagués diversos personatges que donessin perspectives diferents sobre el mateix tema".

El gènere de la novel·la negra sempre ha atret Emma Flint, qui ha confessat que sempre va voler ser forense perquè l'autòpsia és "una manera molt pura d'esbrinar coses sobre algú".

NOUS PROJECTES

L'autora ha començat a treballar en la seva segona i tercera novel·la, ambdues basades en fets reals; la segona tracta sobre un triangle amorós a Londres (Regne Unit) del 1920, mentre que la tercera, també ambientada en els anys 20, explica la història d'una dona controlada pel seu marit.

De moment, Flint no es planeta escriure cap novel·la ambientada en l'actualitat perquè la investigació històrica li resulta molt atractiva i "l'aparició dels telèfons mòbils dificulten la investigació criminal".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés