Publicat 10/9/2020 17:24:28 +02:00CET

Els treballadors socials troben "irrisòria" l'ajut a les famílies amb fills en quarantena

La Rambla de Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El Col·legi de Treball Social de Catalunya ha considerat "irrisòria i insuficient" l'ajut de 300 euros que ha anunciat la Generalitat per a les famílies vulnerables que s'hagin de confinar per un positiu a l'escola, i ha assegurat que està mal plantejada perquè no respon a una conciliació real.

En un comunicat aquest dijous, ha lamentat que no hi hagi una "política real" de conciliació de la vida familiar i laboral, i ha considerat que s'han de fer canvis estructurals en l'organització laboral per fer possible la conciliació de dones i homes en igualtat de condicions.

Els treballadors socials han considerat que s'hauria de donar un permís retribuït amb un import que correspongui, com a mínim a l'indicador de renda de suficiència, i han assenyalat que crear "ajuts puntuals" genera una fragmentació que no contribueix a l'autonomia real de les famílies.

El Col·legi també ha assenyalat que aquest ajut no hauria de recaure en els serveis socials bàsics, perquè veuen "injust continuar sobrecarregant" un sistema que, juntament amb salut, estan parant el cop d'aquesta crisi.

Els treballadors socials han manifestat que aquesta mena d'accions evidencien "la falta de transversalitat en la gestió de la crisi", i han considerat necessari incorporar una mirada global i articulada.

Contador