Publicat 12/4/2019 15:20:30 +02:00CET

Els sindicats d'ensenyament convoquen una vaga el 16 de maig per "infrafinanament"

Escola infantil, aula, classe, nen, estudis, penjador, penjadors, abrics motxilles
DGA - Archivo

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats UstecStes, Aspepc-SPS, CCOO i la UGT han convocat una vaga i mobilitzacions a les escoles i instituts catalans el dijous 16 de maig per "infrafinanament" i per recuperar les condicions del 2010, com han anunciat aquest divendres els seus impulsors en roda de premsa.

"El curs comena al setembre i no tenim temps perqu les plantilles es fan al maig", ha destacat el portaveu d'UstecStes, Ramon Font, que ha xifrat en 7.000 els professors que calen, i en 100 milions la partida econmica necessria per revertir les retallades.

"L'educació pública catalana est endmicament infrafinanada. No compleix ni de lluny el 6% establert per la Llei d'Educació Catalana (LEC)", han destacat els organitzadors, que demanen un decret llei que permeti revertir les retallades.

Al seu parer, el Govern no ha impulsat cap mesura per a l'educació pública que en millori substancialment la qualitat des del passat 2017.

Les retallades que es van impulsar de manera "extraordinria" des del primer moment de la crisi encara no han estat revertides després de sis anys de creixement econmic, asseguren.

També lamenten que no s'han desenvolupat els acords i les lleis que permeten la reducció de l'horari lectiu, la qual cosa ha generat una "greu deterioració" de les condicions laborals, i de la qualitat de l'ensenyament públic.

"REIVINDICACIÓ IRRENUNCIABLE"

Reclamen restablir l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d'aplicació el curs 2019-2020 com una "reivindicació irrenunciable", una reducció de les rtios, l'estabilització del personal interí i substitut, la conversió dels teros de jornada en mitges jornades.

També l'augment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, la recuperació del poder adquisitiu perdut, el reconeixement del primer estadi de nou a sis anys, el retorn del carcter lectiu de les dues hores de reducció al personal més gran de 55 anys.