Actualitzat 30/03/2022 12:52

Els sindicats comencen la manifestació a Barcelona de l'últim dia de vaga educativa

Manifestació dels sindicats educatius a Barcelona el cinquè dia de vaga
EUROPA PRESS

Avisen que no es reuniran amb la Conselleria si no hi ha propostes

BARCELONA, 30 mar? (EUROPA PRESS) -

La manifestació de Barcelona del cinquè i últim dia de vaga educativa ha arrencat aquest dimecres a les 12.00 hores a la plaça Universitat.

Convocada pels sindicats Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps, UGT, CGT i Usoc, la marxa arribarà fins a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat.

Aquest dimecres també hi ha manifestacions previstes a Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa (Tarragona).

En unes declaracions als periodistes abans de començar la marxa, Iolanda Segura, d'Ustec·Stes, ha avisat a la Conselleria d'Educació de la Generalitat que la part social no es presentarà a la taula sindical prevista aquest dijous si no aporta algunes propostes per revertir les retallades de cara al curs vinent: "Per anar a perdre el temps, tenim altra feina".

Per part de CCOO, Teresa Esperabé ha afirmat al departament que molts col·lectius secunden la proposta: "Som les direccions, les famílies, els estudiants, els docents. Som moltíssima gent. Conseller, escolti la comunitat educativa i faci un canvi".

Bernat Pèlach, d'Intersindical-CSC, ha demanat mesures a curt termini, ha afirmat que no els serveixen propostes per al 2025 i que "la situació crítica és ara i és ara quan calen solucions".

Per part d'Aspepc·Sps, Joan Alís ha sostingut que continuaran amb les mobilitzacions després d'aquests cinc dies de vaga i ha defensat que s'encartellarà la seu de la Fundació Bofill, ja que consideren que és "una de les causes de la degradació de l'educació".

Lorena Martínez, de la UGT, ha celebrat que la Conselleria "ha intentat desmobilitzar tot el personal i el col·lectiu docent i no ho ha aconseguit" i que les mobilitzacions continuaran.

En nom de la CGT, Miquel González ha qualificat la vaga del mes de març de primer cicle de mobilitzacions i ha lamentat la "posició intransigent" del departament en la mediació, que, segons ell, ha reduït la negociació a la qüestió econòmica.

Finalment, Carles Viñallonga, d'Usoc, ha destacat que "l'alumnat de Catalunya és el més mal tractat de l'Estat" i ha subratllat que la mobilització d'aquest dimecres és descentralitzada, per la qual cosa ha demanat que es compti tots els manifestants a les diferents poblacions.

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés