Actualitzat 10/11/2008 20:17:27 +00:00 CET

Els responsables de les titulacions de Filologia Catalana adverteixen que faltaran llicenciats a Catalunya

BARCELONA, 10 de novembre (EUROPA PRESS)

Els responsables de les titulacions de Filologia Catalana de les universitats de públiques de Catalunya, València i les Balears han advertit avui que la demanda de filòlegs de català en un futur immediat serà elevada "fins al punt en el qual faltaran més llicenciats del que el sistema universitari pot absorbir".

En un comunicat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), on es van reunir divendres passat els responsables d'aquestes titulacions, va reivindicar que Filologia Catalana és la titulació amb més alumnes en aquest territori, després de l'anglès, i ha titllat d'"incorrecta" la percepció que decau el nombre d'alumnes que s'hi matriculen.

Aquesta reunió va néixer de la intenció de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa de retallar el nombre de places que s'ofereixin en un 50% en el global de les filologies, ja que, segons el departament, la demanda d'aquests estudis va a la baixa.

Per les universitats, l'entrada d'alumnes en el primer curs es manté "estable" des de fa anys amb "pujades i baixades anecdòtiques". També han recordat que la taxa d'inserció laboral dels llicenciats "és una de les més elevades".

Amb la finalitat de millorar la percepció social de Filologia Catalana, les universitats instaran la Conselleria que doni a conèixer les "necessitats reals" de filòlegs de català per als pròxims anys

A la reunió, convocada per la Universitat de Girona (Udg), han assistit els coordinadors de la matèria de la Universitat de Barcelona (UB), l'Autònoma (UAB), l'Oberta de Catalunya (UOC), la Rovira i Virgili (URV), la de Lleida (Udl), la de València (UV), la d'Alacant (UA) i la de les Illes Balears (UIB).

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 3. 3

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

 5. 5

  Catalunya suma 12.269 morts per coronavirus, 28 l'últim dia