Publicat 15/02/2016 11:39CET

Els professors podran presentar-se voluntàriament a una avaluació per promocionar-se

La Generalitat modifica l'ordre de promoció docent per estadis

BARCELONA, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

Els professors catalans podran demanar a partir d'aquest dilluns i fins l'1 de març una avaluació per valorar la seva implicació en la millora dels resultats del centre, que podrà suposar una millora retributiva i permetrà obtenir crèdits per a la promoció docent per estadis a partir d'aquest curs.

Ho ha explicat la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat aquest dilluns en un comunicat, en què ha dit que determinarà quantes avaluacions es realitzen cada curs en funció de les sol·licituds rebudes.

Es tracta d'una avaluació voluntària i es podran elegir dues modalitats: la d'aplicació dels resultats d'avaluació del centre --lligada a l'avaluació anual que realitza Inspecció d'Educació-- i la de l'exercici de l'activitat docent.

AVALUACIÓ DEL CENTRE

La primera modalitat la podran elegir els docents que prestin els seus serveis en centres amb un nivell d'eficiència de tres i quatre, d'acord amb la valoració anual de la Inspecció d'Educació, que reconeix a cada centre un nivell en una escala entre un i quatre, d'acord amb el grau de consecució dels objectius i l 'evolució en la millora dels resultats del centre.

La Conselleria ha modificat l'ordre de procediment de promoció docent per estadis, i els elements que es tindran en compte són: el compromís en el desplegament i l'aplicació del Projecte Educatiu de Centre (PEC), el treball en equip, la gestió del procés d'aprenentatge, l'avaluació dels aprenentatges de l'alumnat per millorar-los i el desenvolupament professional i autoavaluació.

AVALUACIÓ DE L'ACTIVITAT DOCENT

L'avaluació voluntària de l'activitat docent valorarà les capacitats pedagògiques, el domini de les tècniques docents i la participació al centre o servei educatiu.

En cas de prestar els serveis en un centre educatiu, es tindrà en compte la planificació de l'activitat docent, el seu desenvolupament, l'avaluació dels alumnes, la gestió a l'aula i la participació en l'aplicació anual del PEC.

La promoció docent per estadis implica la promoció retributiva del professorat, que podran sol·licitar els funcionaris docents de carrera, en pràctiques i interins en actiu, així com el professorat de religió.

Els mèrits s'atorguen en funció de la permanència, la implicació en la millora dels resultats del centre, el desenvolupament en funcions d'especial responsabilitat i de la formació permanent i acadèmica, així com la participació en activitats complementàries, com colònies i plans d'entorn i la creació de materials educatius digitals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés