Actualitzat 11/10/2019 23:05:22 CET

Els Premis Vinari 2019 distingeixen el Ferrer Bobet 2016 com a millor vi català de l'any

- PREMIS VINARI

Han competit 948 referències de 260 cellers de les 12 DO catalanes

BARCELONA, 11 Oct. (EUROPA PRESS) -

Els Premis Vinari han distingit aquest divendres al Ferrer Bobet 2016 (de Celler Ferrer Bobet) com a millor vi català de l'any, en concedir-li el Gran Vinari d'Or 2019, i també ha guanyat en altres dues categories: Millor vi negre amb criança fins el 12 mesos i Millor vi DOQ Priorat.

La setena edició dels guardons, a l'Auditori de Vilafranca del Penedès (Barcelona) i presidits per la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha repartit premis de 12 categories, en les quals han competit 948 referències de 260 cellers de les 12 DO catalanes, segons un comunicat dels organitzadors.

El Ferrer Bobet 2016 és un vi negre de la zona de Porrera (una de les àrees més fresques del Priorat), amb criança en botes de roure francès durant 12 mesos, cupatge de carinyena, garnatxa i sirà i cabernet sauvignon, i del que es fan unes 21.000 ampolles.

VINS, CELLERS I PROFESSIONALS

El Premi Vinari Nissan al Millor Projecte Ecològic és pel celler Herència Altés (DO Terra Alta); el Bertha Cardús 2015 (DO Cava) ha guanyat el Gran Vinari Escumós, i el Premi Vinari Sorea a la Tradició Vitivinícola de Catalunya se l'ha portat el celler Molí de Rué (DO Tarragona) per la recuperació del vi dolç vimblanc de Vinebre.

A més, el Premi Vinari Varias Impressors a la Millor Etiqueta de Vi ha estat pel 3/4 de Quinze (Celler Fargas-Fargas, DO Pla de Bages); Toni Falgueras (Celler de Gelida, Barcelona ciutat) és el Premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional; Cellers Domenys (DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya), Premi Euroselecció Riedel al Millor Celler; i la sommelier Anna Casabona, Premi enoAula al Tastador Destacat.

Cada categoria dels vins guardonats ha constat d'un premi Vinari d'Or, de tres Vinari de Plata i de cinc Vinari de Bronze.

AMPLI JURAT PROFESSIONAL

Formen el jurat uns 80 professionals sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, així com part del panell oficial de tast de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat.

Primer van fer tastos a cegues de tots els vins participants durant quatre dies de maig, i el 9 de setembre, els més puntuats es van catar i van avaluar una altra vegada per triar als premiats.

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.