Publicat 26/3/2019 15:19:59 +01:00CET

Els Premis Rdio Associació reconeixen Albert Om, Jordi Basté i Lídia Heredia

LA CITA AMB "BANDA AMPLA", A partir de DEM
EUROPA PRESS/TV3 - Archivo

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

La 19a edició dels Premis Rdio Associació reconeixeran els periodistes Albert Om, Jordi Basté i Lídia Heredia, l'informatiu 'Catalunya Migdia' i el programa 'Nadal a la Presó', en una edició que ha batut record de participació amb 111 candidatures presentades i que es lliuraran el 25 d'abril.

El jurat ha decidit atorgar el premi al millor professional a Albert Om per la seva trajectria i renovar temticament la franja de tarda, i a l'apartat d'excellncia a Jordi Basté pel seu lideratge continuat a Rac1, ha informat aquest dimarts Rdio Associació de Catalunya en un comunicat.

En la categoria de millor programa de rdio s'ha reconegut 'Catalunya Migdia' per combinar diferents gneres periodístics, i s'ha atorgat dos esments de qualitat: 'Xirinacs Avui', de Rdio Estel, i 'De tot color', d'IB3 Rdio.

El d'innovació ha recaigut en 'Tor, tretze cases i tres morts', de Catalunya Rdio, per ser una proposta innovadora, i dos esments de qualitat per 'Una habitació prpia', d'punt Rdio, i 'Podcasts del Projecte Coco', de l'Associació Cultural Districte Apatxe de Barcelona.

En la categoria d'inclusió, el premi ha estat per 'M.A.S. enll', de Rdio Banyoles, i dos esments de qualitat a 'Exilis', de Rdio Arrels de Perpignan, i a l'emissora Alpicat Rdio.

En l'apartat de rdio local, el premi ha estat per al programa 'Connexió Local' d'IB3 Rdio, i els dos esments per 'El far', de Rdio Arenys, Rdio L'Escala, Canal Blau, La Cala Rdio i Delta Rdio, i 'Llegir per sentir', de Rdio Vilafranca.

En l'mbit audiovisual, el jurat ha atorgat el Guardó 1924 a Lídia Heredia, de TV3, per mantenir la professionalitat i el rigor en moments d'"especial intensitat informativa".

Rdio Associació ha reconegut amb esments d'honor l'Agncia Catalana de Notícies (ACN), el periodista Pepe Nieves, els estudiants Paula Mestre i Marta Pla, i el director de SER a Catalunya, Jaume Serra.

El jurat ha atorgat de manera excepcional un esment especial al programa 'Nadal a la Presó', dedicat als polítics presos i les seves famílies, que es va emetre per una trentena de rdios locals.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC