Els Premis Ondas reconeixen aquest dijous 'La resistencia', Carlos Herrera i 'Hierro'

Actualitzat 14/11/2019 13:00:30 CET
MOVISTAR +

BARCELONA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

Els Premis Ondas 2019 es lliuren aquest dijous a Barcelona en una edició en què s'ha reconegut el programa 'La resistencia' (#0), l'artista Rosalía, el periodista Carlos Herrera i les sèries 'Hierro' i 'Arde Madrid' --totes dues de Movistar--.

Abans de la gala al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que conduirà Juan Carlos Ortega i comptarà amb les actuacions d'Ainhoa Arteta i Vanesa Martín, tindrà lloc la trobada amb els mitjans de comunicació al Palauet Albéniz, que acabarà amb la tradicional fotografia de família.

Com a novetat, en aquesta edició dels Ondas, els premiats rebran els guardons de la mà de deu professionals del món de la ràdio i la televisió: Iñaki Gabilondo, Tony Aguilar, Pepa Fernández, Rosa Maria Calaf, María Teresa Campos, Juanra Bonet, Josep Cuní, Rosa María Mateo, Luis del Olmo i Julia Otero.

En els premis nacionals de ràdio, els Ondas han guardonat Herrera per la seva trajectòria; 'Hoy por hoy', en l'etapa de Pepa Bueno, com a millor programa; 'Más de uno' (Onda Cero) en el dia mundial de la ràdio com a millor especial; 'Nadie sabe nada' com a millor idea radiofònica, i 'Woodstock. 50 años del festival que cambió el mundo' (Rock Fm) al millor podcast.

En l'apartat de televisió, els Premis Ondas han guardonat 'La resistencia' com el millor programa d'entreteniment, i 'Salvados' (La Sexta) com el millor programa d'actualitat per 'Ultimátum a Maduro' i 'Francisco'.

El premi Ondas al millor intèrpret masculí ha estat per a Miguel Ángel Silvestre pel seu paper en 'El corredor de la muerte' (Movistar) i, en la categoria femenina, ha estat per a Candela Peña per 'Hierro'.

MILLORS PRESENTADORS

Com a millors presentadors de televisió, els Ondas han reconegut Carlos Franganillo (RTVE) i 'ex aequo' Alejandra Andrade (Cuatro) i Paloma del Río (RTVE).

Els Ondas han reconegut com a millor programa emès per cadena no estatal 'Tierra y mar', de Canal Sud, i com a millor contingut o plataforma d'emissió digital 'Boca Norte', de Playz-RTVE.

En l'apartat musical, els premis han guardonat Rosalía com a fenomen musical de l'any; Camilo Sesto a títol pòstum a la trajectòria; a Vanesa Martín millor comunicació visual, i 'ex aequo' Sonorama Ribera, Mar de Músicas i Concert Music Festival com a millor concert o festival.

En els premis internacionals s'ha guardonat 'Un temps de Cochon', de Radio Television Suisse Espace 2; el programa 'Svédi z osady' (Swedes from the Slum) de Radio and Television Slovakia, i la sèrie 'Edén', d'Arte.

Els Premis Ondas han rebut en aquesta edició un rècord d'inscripcions amb més de 450 candidatures de 25 països, la segona vegada a la història que se superen les 400 inscripcions a nivell general.